ATRACTII - ELINA

atractii techirghiol

Lacul Techirghiol

Situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud, este cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7.500m, adancimea de maximum 9 m si salinitatea de peste 90 g/l. El se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate ca geneza este aceeasi (liman fluvio-marin). Temperatura medie a apei este in general apropiata de cea a aerului. Datorita mineralizarii ridicate, temperatura apei lacului Techirghiol poate scadea sub 0°C fara sa inghete.

Pe malul limanului opus localității Eforie Nord se află orașul Techirghiol, înființat în 1893. Localitatea este o renumită stațiune de tratamente, unde sunt puse în valoare efectele terapeutice ale apei sărate (mineralizate) și a nămolului din liman, recomandate pentru tratarea unor boli precum psoriazis, reumatism, alergii, ș.a.

Gradina Botanica Techirghiol

Grădina Botanică din Techirghiol este proiectată și construită având ca model de referință pe cea de la Balcic și ocupă o suprafață de aproape 56.000 de metri pătrați. Obiectivul este parte integrantă a proiectului 'Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră', realizat în colaborare cu Grădina Botanică din Balcic.

Pe întreaga suprafață au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioșcuri și foișoare și a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferințe sau activități culturale, precum și o seră pentru plantele exotice și colecția de cactuși. În zona parcului dendrologic a fost amenajat și o tablă pentru un joc de maxi șah și au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria și pe Regele Mihai I.

atractii techirghiol
atractii techirghiol

Manastirea Sfanta Maria Techirghiol

Foarte aproape de Sanatoriul Balear și de Recuperare Techirghiol se găsește Mânăstirea Sfânta Maria, o oază de liniște și relaxare spirituală. Bisericuța din lemn își are sorgintea în inima Maramureșului, fiind strămutată ulterior la stâna regală de la Sinaia. În interiorul acestei bisericuțe s-a închinat, copil fiind, Majestatea Sa, Regele Mihai. A fost adusă la Techirghiol în anul 1951. În interiorul mănăstirii turiștii pot vizita un mic, dar deosebit de însemnat muzeu al creștinismului dobrogean.

În cadrul Mânăstirii Sfânta Maria funcționează din anul 2000 o modernă bază de tratament, unde în funcție de recomandarea medicului specialist se pot aplica oricare din urmatoarele proceduri: galvanizare, ionogalvanizare, curenți diodinamici, curenți interferențiali, ultrasunete, stimulare electrică funcțională, băi galvanice, băi de namol, băi minerale cu apa din lacul Techirghiol, băi de plante, masaj kinoterapie, bicicletă ergonomică, laser-terapie, saună.

Faleza Lacului Techirghiol

Timp de doi ani s-a lucrat pentru reabilitarea falezei, refacerea treptelor și placarea acestora cu piatră de Techirghiol precum şi pentru amplasarea de jur împrejurul grupului statuar “Techir și măgarul său” a unei fântânii arteziene de formă circulară.

Mai mult, noua promenadă este prevăzută cu noi arbori şi arbuşti, două fântâni arteziene în plan înclinat şi o gradenă de lemn montată pe aleile din zona joasă. Parcul mai dispune şi de două noi spaţii de joacă pentru copii ce conţin mai multe ansambluri de leagăne şi tobogane.

faleza-lacului-techirghiol

Află rapid ofertele și disponibilitatea camerelor!

Rezervă-ți chiar acum un sejur si beneficiezi de tarife promotionale! 💰💣💰